Serbatore Inox

Cisterna Inox Semprepieno

Serbator  inoksi gjithmone plot ,emer ky qe vjen mbasi galexhanti shoqeron nivelin e lengut. Perdoret edhe per qarkullim por predispozicioni i ketij tipi eshte per ruajtjen e veres. Fale  galexhantit ,perqark te cilit montohet nje kamerdare ,e cila fryhet nepermjet pompes se dores 10 , realizohet izolimi i ajrit..Mbasi depozita eshte mbushur leshohet nga siper galexhanti nepermjet litarit deri sa te notoje mbi nivelin e lengut.Ne kete pozicion fryhet kamerdarja deri ne 0.7 bar.Kur terhiqet leng nga depozita nepermjet daljes 4 kamerdares i ulet pak presioni deri sa galexhanti te shoqeroje nivelin e lengut,ne kete pozicion fryhet perseri.Niveli ne depozite tregohet ne kollonen 3. Marrje kampioni nga rubineti 9,terheqje lengu nga rubineti 4,shkarkimi total nga rubineti 6.Komplet ne inoks kompatibel me produktet ushqimore.

Legjenda:Aksesoret e serise

 

 

1  Kembe per qendrim AISI 304
2  Mbajtese niveli e poshtme
3  Tregues niveli
4  Valvol me sfere per shkarkim parcial, AISI 304
5  Mbeshtetese per tubon e shkarkimit total
6  Valvola me sfere per shkarkim total AISI 304
7  Cengel per ngritje nga toka
8  Targe identifikative
9  Marres kampioni
10  Pompe me dore per gomerdaren e galexhantit
11  Galexhanti
12  Mbajtese e galexhantit

 KAPACITETI MBAJTES 5HL ÷ 150 HL


b.Serbator Inox me ruajtje enologjike te vendosur mbi kembe

KAPACITETI MBAJTES 3 HL ÷ 600 HL

————————————————————————

 

Cisterne Vinifikatore Inox me fund ne plan te pjerret me kanaline mbi kembe

LEGJENDA AKSESORET E SERISE

 

 1 Valvola shfryrese PVC deri ne 250 hl,mbi kete  inoksi
 2 Kapak i siperm qendror
  3 Kembe per qendrim AISI 304
 4  Mbajtes niveli i siperm
 5 Tubi hyres i mbajtesit te nivelit te siperm
 6  Mbajtes niveli i poshtem
 7 Tregues niveli
 8 Valvol me sfere per shkarkim parcial, AISI 304
 9   Valvol me sfere per shkarkim total AISI 304
 10   Cengel per ngritje nga toka
 11   Tub rimontimi me rekorde ne fund
 12 Targe identifikative
 13    Marres kampioni
 14 Termometer dixhital
 15  Bokaporte drejtkendore me hapje nga jashte
 16 Siperfaqja e  shkembimit termik me  kanaline
 17 Koke dushi statike
 18 Forcues fundesh
 19 Mbajtes sonde

Komplet ne inox kompatibel me produktet ushqimore.

Perdoret per fermentim,qarkullim por aplikimi kryesor  i ketij tipi  eshte per ruajtjen,nevojshme dhe domosdoshme ne teknollogjine prodhimit te veres  se bardhe.Termometeri dixhital dhe serpentina jane elementet kryesore te sistemit te ftohjes.Kapak 2 ne pjesen e siperme dhe bokaporta 15 per inspecion,shoshi 17 ne forme dushi per shperndarje uniforme te produktit.Rubinete sfere inoxi ne hyrje,marrje lengu,marrje kampioni dhe shkarkim total.Disponohen ne kapacitete dhe permasa te ndryshme.

————————————————————————————————————————————————————-

d-Serbatore me dopio kemishe

Perdoren gjate proçesit te stabilizimit tartarik te veres ne temperaturen –4°C.