Makineri Mbushese

a-Pajisje mbushese ekonomike me sifon

Eshte tradicionale per mbushjet me sasi te vogla per perdorim shtepiak.Vaske me galexhant per mbajtje niveli.Ushqimi i vaskes behet me renie te lire,tubat erogatore jane inoksi,me rikthim nepermjet nje suste ne tipet SIF-SIIF dhe me kunder peshe ne tipet SIF I


b- Makinerite mbushese lineare me ane  te gravitetit pa pompe

RIMK  RIM  RIMA

KONTENITORET

SHISHET E QELQIT .Opsione : PET dhe kontenitor PLASTIK.

PRODUKTET:

Sektori KIMIK: PARFUME-SHAMPO-VAJ INDUSTRIAL etj.

Sektori i lengjeve ushqimore: VERE, UTHULL, UJI, ALKOOL, LIKERE TE EMBLA DHE TE THATA etj.

FORMATI

Te gjitha shishe me gryke rrethore

Opsionet deri ne 8 gryka

 

SP

ECIFIKA TE PERGJITHSHME TE FUNKSIONIMIT

Lengu mbushes arrin ne vasken shperndarese per shkak te gravitetit.Seria M e pajisur me galexhant mekanik eshte me rregullim niveli.Lengu zbret nga vaska  nepermjet erogatoreve per shkak te forces se gravitetit dhe futet ne shishet e predispozuara per mbushje.

Makineri e keshillueshme per mbushjen e produkteve delikate te cilet nuk duam ti kalojme ne pompe.

Mundesi per ushqim te vaskes shperndarese nepermjet elektropompes se klientit(shiko specifikat RIMEA).ose aplikim se bashku me nje fiter me kartona ose filter me kartuçe mikroporoze

SPECIFIKA KONSTRUKTIVE STANDART.

Makineri  kostruktuar ne inoks aisi 303-304.

Galexhanti i rregullimit te nivelit eshte plastik rezistent deri ne 110°C vetem per serine M .Mbeshtetese inferiore dhe posteriore shishesh dhe nje vaske te gjere per te grumbulluar pikat,e pajisur me nje tub shkarkimi.

Rregullimi i nivelit te mbushjes kryhet ne pak sekonda pa nevojen e veglave te veçanta.E lehte te zmontohet ne pjese qe kane nevoje te lahen shpesh dhe /ose te sterelizohen me avull.

SPECIFIKA RIMK

SERIA QUMESHT I FRESKET

Makineri e pershtatshme pe linje mbushje,nga salla e mjeljes ose nga kontenitori ftohes (mund te duhet pompe e cila porositet me vete).Tub ushqimi dhe shkarkimi per mbi mbushjen d48mmTepricat e qumeshtit qe NUK MBUSHET kthehet per shkak te gravitetit dhe grumullohet ne nje kontenitor.EROGATORET D16mm ,KONI hermetisues standart d 30-prurja 180lit/ore per çdo erogator.Aksesoret:n.1 seri komplet spesoresh te ndryshuar nivelin e mbushjes-n.1 seri komplet guarnicionesh per pjese nderrimi.Vaska komplet ne inoks me saldatura te lemuara,erogatoret komplet  te zmontueshem per larje apo sterilizim ne perputhje me normat HACCP.

SPECIFIKA per RIM

Vaska shperndarese ne lartesine 85cm.Duhet parashikuar mundesia e arritjes se lengut mbushes nga lartesi me te medha ose nga kontenitore me presion te vogel.

 

TE DHENAT TEKNIKE

 

 

ART

 

 

 

EMERTIMI

GRYKAT

MBUSHESE

PESHA NE KG ,  PERMASAT NE CM

 

D14mm Prurja Makina komplet shishja
Nr L/h Pesha Gjatesi Gjeresi Lart, Dmax Lart,
R12MK

R13MK

R14MK

2

3

4

360

540

720

10

11

11

60

60

60

60

60

60

 

 

 

85

 

 

 

 

 

 

160

 

 

 

15,5

 

10,5

15,5

10,5

15,5

15,5

10,5

15,5

15,5

 

 

 

40

 

 

 

 

 

 

50

R12M

R13M

R14M

R16M

R18M

R12MA

R13MA

R14MA

R16MA

R18MA

2

3

4

6

8

2

3

4

6

8

260

390

520

780

1040

260

390

520

780

1040

9

10

11

19

20

10

11

12

20

21

60

60

60

70

70

60

60

60

70

70

60

60

60

90

90

60

60

60

90

90


c– Makinerite mbushese lineare per shkak te gravitetit me pompe

seria RIMEA me pompe  dhe filter seria RI  M  C

KONTENITORET

SHISHET E QELQIT. Opsione:PET dhe kontenitor PLASTIK.

PRODUKTET:

LENGJET PA GAS

Sektori KIMIK:PARFUMI-SHAMPO-VAJI INDUSTRIAL ME DENSITET TE ULET,GLIKOLI  etj

Sektori i LENGJEVE USHQIMORE:UJI,VERA,UTHULLA,PIJET E EMBELA DHE TE ATHETA ,LENGJET PA GAS etj

FORMATI

Te gjitha shishet me gryke rrethore

MAKINERI TE STUDIUARA VEÇANERISHT PER:

  • Mbushje shishesh nepermjet forces se gravitetit me nivel kostant.
  • Qarkullim ,nga nje kontenitor ne tjetrin, te te gjitha llojve  te lengjeve duke perdorur vetem pompen centrifugale.
  • (vetem RIMC) Per filtrim me kartona te veres ose lengjeve qe do kalojne ne proçesin e mbushjes.

 

SPECIFIKAT E FUNKSIONIMIT

Lengu i thithur nga elektropompa shtyhet ne filtrat e kartonit (vetem per RIMC) dhe me pas kalon ne vasken shperndarese.Nga vaska zbret, per shkak te gravitetit, nepermjet erogatoreve ne shishet e predispozuara per mbushje.

OPSIONE: Punojne me filtrat e kartonit, ose me filtrat me kartuçe mikroporoze ose me saturator.

TE DHENAT TEKNIKE

 

Art.

 

Emertimi

E.Pompa Mak.Mbushese Prurja e Filtrit L/H** Pesha kg dhe Permasat cm
Kw Amp n.vaskav n.erogat Q l/h n.kartona V20 V12 Makineria komplet Shishja
Kg Gjat gjer lart Ømax Ømin
RIM  C ELEKTROPOMPE-FILTER-MBUSHESE
 

 

0080

RI2M10C

RI3M10C

RI3M20C

RI3M30C

RI4M10C

RI4M20C

RI4M30C

RI6M20C

RI6M30C

RI8M30C

 

 

 

 

0.37

 

 

 

 

2.1

1

1

1

1

1

1

2

2

2

2

2

3

3

3

4

4

4

6

6

8

260

 

390

 

 

520

 

780

 

1040

10

10

20

30

10

20

30

20

30

30

125

125

250

375

125

250

375

250

375

375

430

430

860

1290

430

860

1290

860

1290

1290

30

36

43

50

39

46

53

55

58

61

 

 

 

60

 

 

 

 

60

 

 

 

 

60

 

 

 

 

98

 

 

 

160

 

 

 

 

165

15.5

15.5

15.5

15.5

10.5

10.5

10.5

15.5

15.5

10.5

 

 

 

 

 

 

40

RIMEA   ELEKTROPOMPE-MBUSHESE
 

0712

1579

RI2MEA

RI3MEA

RI4MEA

RI6MEA

RI8MEA

 

 

0.37

 

 

2.1

1

1

1

2

2

2

3

4

6

8

260

390

520

780

1040

19

20

21

35

43

 

50

 

50

 

60

 

98

 

160

 

165

15.5

15.5

10.5

15.5

10.5

 

 

50

SHENIM:Dergoni gjithmone kampione nese shishet tuaja nuk bejne pjese ne permasat standart.

SHENIM.Te dhenat e mesiperme jane vetem indikative pasi varen shume nga aftesia e perdoruesit

 

TABELA PER ZGJEDHJEN E KARTONAVE FILTRANT 20x20cm pa vrima.

 

Art.

 

Emert.

Pesha

Gr/m2

Porozitet

Statistik

mikron

Prurja

Lit/h

X 10k

Pres.

Max

bar

Kashillat per perdorim
Sp.mm keshillohet Pershkrimi
0946 0V110

VAJ

1060

4.5

100***

360***

0.1

0.3

*Brilantim

*Tejdukshem

Speciale per vajin extravergine te ullirit
0419 SUPER

VAJ

450

1.1

100 3 Per vajin extravergine te ullirit te ftohte,pijet kremoze,shurupin
0415 V0* 950

3.4

40 1300 3 I lashem I paraprire nga mielli fosil,per musht,per limonçel
0677 V4* 1000

3.4

30

 

930 2.5 Sgrossante I Eleminon trubullirat nga:vaj rezines,vera ne qarkullimin e I
0408 V8* 1100

3.4

22 625 2.5 Sgrossante II Solucionet e turbullta dhe viskoze.Para filtrim  i veres ,i pijeve me ngjyra,shurupit,vajit  etje.
0414 V12* 1200

3.4

18 430 2.2 Brilantim i mesem Per veren e kuqe,pijet e athta,solucionet hidroalkolike dhe farmaceutike,uthulla,vaji etj.
0413 V16* 1250

3.4

10 275 2 Brilantante Per veren dhe cilindo leng ku kerkohet reduktimi i majase,rakine, distilatet,produktet farmaceutike dhe kozmetike etj.
0409 V20* 1350

3.4

8 125 1.5 Sterelizant Vera dhe spumantet e atheta para mbylljes.perdoret per mbrojtjen nga membranat mikroporoze nga 0.45 mikron, kozmetike dhe farmaceutike
0678 V24* 1400

3.4

5 70 1 Supersterile Eleminim total te ngarkeses bakteriale.vererat dhe spumantet e embela para mbylljes.ne mbrojte nga membranat absolute nga 0.2 mikron.Produktet kritike ne sektoret kimik dhe farmaceutik.

d- Makineri mbushese me vakum

Principi eshte krijimi i vakumit ne shishe

 

ART

Emertimi Nr.

Erogatoreve

Prodh lit/h Motori 220/240V50Hz Permasat ne cm
Den.vere Den .vajit amp VA Lit/m’ gjeresi Thell Lartes
 

 

O608

 

 

 

RI2 VAC

RI3 VAC

RI4 VAC

RI6 VAC

RI8 VAC

MIGNONVAC

2

3

4

6

8

2

260

390

520

780

1040

130

200

300

400

500

800

100

0.80

0.65

0.65

1.6

1.6

0.65

175

155

155

370

370

155

14

35

35

75

75

35

400

400

400

900

900

400

500

500

500

500

500

500

1600

1600

1600

1650

1650

800


e- Makineri  mbushese Enolmatic

KONTENITORET

QELQI DHE QERAMIKE

PRODUKTET:

LENGJET USHQIMORE PA GAZ :UJI-VERA-THULLA-BIBITE –QUMESHT-VAJI EXTRA VERGINE I ULLIRIT-LIKERET                                 

Sektori KIMIK :PARFUMI-SHAMPO-LENGJET PER FLOKET etj

SPECIFIKAT STANDART

 

Makineri e kostruktuar me material plastik ne perputhje te plote me lengjet ushqimore(me porosi:gryka mbushese  inoksi .E kolauduar per te punuar pa pushim ,jep mundesine e mbushjes te rreth 250 shishe/ ore nga 0.75 lit per çdo gryke mbushese (referuar lengjeve qe nuk krijojne shkume).Mbushja me depresion jep mundesine e kalimit te lengut nga çisterna ne shishe pa kaluar ne organet mekanike,qe mund te shkaktonin demtime ne strukturen e produktit qe mbushim.Niveli i mbushjes,mund te ndryshohet ne pak sekonda,mbasi eshte impostuar ,mbetet kostant edhe per kontenitore me lartesi te ndryshme.