a-Filter me klisengur

Filtrimi kryhet me ane te nje thesi poliester  qe mban ndihmes filtruesit ( farina fosile ose fibra celuloze ). Veçanerisht perdoren ne sgrosaturen e mushtit te sapo shtrydhur, ne rregullimin e fermentimit per pergatitjen e spumanteve me fermentim natyral, ku eshte i kerkuar bllokimi i fermentimit per te lene nje grade alkoolike te sheqerit jo te kthyer ne alkool.Me fibra celuloze perdoren  ne terheqjet e vererave ose ne pergatitjen e filtrimit me kartona  dhe me pas me membrana.

Tipet kryesore te ketyre filtrave jepen sipas tabeles:

 

SPECIFIKE TEKNIKE

Art Emertimi        Elektropompa rpm 2400 Prurja Lit/ore Thes i perfshire Kartona te perfshire Pesha Permasat cm
Litra/ore kW bar vere musht Nr.cope Gjat. Mt Nr. Cope kg a b c
      SERIA FAMILY keshilluar per prodhim/vjetor : deri ne 1500 litra vere   500 litra musht
S 1000 220 1 6 20
10 C 1800 0,33 3 500 JO ` 10 21 35 70 85
S+10C 1 6 10 25
OIL 30C 0-600 0,37 3 300-600 28-30 29
 SERIA 200 FAMILY keshilluar per prodhim/ vjetor : deri ne 2500litra vere   500 litra musht
 S 1900 250 1 6 25
S+ 15C 2400 0,33 3 800 1 11 15 32 35 74 130
S+ 30C 1500 1 11 30 36
  SERIA 200 FS keshilluar per prodhim/vjetor: deri ne 6000 litra vere    1500litra musht
0087 S 1800 400 1 11 28
S+15C 2400 0,33 3 800 1 11 15 32 35 74 130
0087+0137 S+30C 1500 1 11 30 36
SERIA  200 DC keshilluar per prodhim/vjetor :  deri ne 12 000 litra vere   3 000 litra musht
S 800 1 2X11 40
S+ 15C 2400 0,33 3 800 1500 1 2X11 15 43 60 60 130
S+30C 1500 1 2X11 30 45
SERIA 400 FS 4A42 keshilluar per prodhim/ vjetor :  deri ne 35 000 litra vere  5 000 litra musht
S 4200 0,8 4 5000 1200 1 22 80 60 130 102

b-Filtrat me kartona

 Filtri i vogel

Kjo seri filtrash perdor kartona ose shtresa filtruese me permasa 20×20, pa vrima,materiali konstruktiv hekur i zmaltuar.PERDOREN PER HOBISTET E VERES

Makina te cilat jane  te studiuara per filtrimin delikat te lengjeve me renie te lire.

 ————————————————————————————————————————————————————-

 Filter SYDNEY

 

Makina per bango te pajisura me elektropompe centrifugale tensioni 220 / 240V

Trupi i pompes eshte çelik inox, ndersa pjeset e brendshme: xhiranti, tub venturi, dhe difuzori jane material plastik Noryl. Tenuta mekanike eshte grafit- qeramike.Presioni maksimal 3 bar.


Filter VAJI

 Filter i studiuar per filtrimin e vajit exra vergine te ullirit. Funksionojne edhe pa pompe poshte depozites 2-3 metra.

Perdorimi i kartonave te konçesionit te ri me rendimentr te larte ( kartonat OV-110 ). Seria e guarnicioneve silikoni me spesor 4mm.  Hyrje/ dalje e produktit me ane te valvolave me sfere ne çelik inox. Rubineti inox ne hyrje me lidhje per ajrin e komprimuar  per rikuperimin e vajit nga kartonat e perdorur.

Rubineti inox ne dalje per kontrollin e  produktit perfundimtar.

 

JAPIM KARAKTERISTIKAT TEKNIKE:

 

Art. Emertimi Elektropompa 2400l/h, 2800rpm nr. Kartonave Sip. Filtruese m2  Prurja orare (rif. Vere) Pesha kg         Permasat cm
Sterile Brilante Sgrossato Gjeresi Gjatesi Lartesi
M 10 S’KA 10 0,38 100 200 400 16 28 26 23
M20 S’KA 20 0,76 76 160 600 21 28 46 23
M30 S’KA 30 1,14 114 230 790 26 28 85 23
0680 SYDNEY 6E 0,37 Kw 6 0,22 100 200 300 24 28 26 23
0139 SYDNEY 10E 0,37 Kw 10 0,38 300 450 600 25 28 46 23
0138 ME 10 0,37 Kw 10 0,38 300 450 600 27 28 26 50
0136 ME 20 0,37 Kw 20 0,76 600 900 1200 33 28 46 55
0973 ME30 0,37 Kw 30 1,14 900 1250 1600 39 28 85 55
Lit/ore(rif. Vaj extra vergine ulliri )
s Brilante       Trasp. Sgrossato
M10 oil s’ka 10 0,38 38 80 260 18
0140 M 20 oil s’ka 20 0,76 76 160 530 22 68 112 87
M30 oil s’ka 30 1,14 1,14 230 790 26 68 132 87

Filter me kartona 40×40 Seria FP 400

Makine e studjuar per filtrimin e te gjithe tipeve te lengjeve ,perfshire edhe ata ushqimore(shikoni kompatibilitetin me materialet e pershkruara ne listen e meposhtme).Telajo e veshur komplet me llamarine inoksi AISI 304. Versioni IE me elektropompe centrifugale ,motorri me çeles, kabell dhe spine gjermane vetem ne versionin nje fazor 220V,ne versionin tre fazor interruktori eshte i tipit IP54 . Pjastrat jane najloni per veren dhe pijet me alkol jo me shume se 40% (te sterilizueshme me avull ne 120°C. NUK DUHEN PERDORUR ne temperature nen 10°C).

JAPIM KARAKTERISTIKAT TEKNIKE DHE KOMPATIBILITETIN:

 

 

 

Art:

 

Emertimi

NR,

kartonave

Sip,filt

M3  l/h

        Prodhimi200C

           Liter / Ore

Pesha

Kg

Permasat
Steril Brilante Sgrosato Gjat Gjer Lart
 

 

 

 

 

 

0794

0679

0749

1106

 

0272

FP400 I 11C

FP400 I 19C

FP400 I 29C

FP400 I 39C

FP400 I 49C

FP400 I 59C

FP400 IE24 11C

FP400 IE42 19C

FP400 IE42 29C

FP400 IE42 39C

FP400 IE96 49C

FP400 IE96 59DT

FP400 IE96 79DT

11

19

29

39

49

59

11

19

29

39

49

59

79

1.7

2.9

4.5

6.1

7.6

9.2

1.7

2.9

4.5

6.1

7.6

9.2

12.0

300

550

850

1200

1500

1800

300

550

850

1200

1500

1800

2400

500

850

1300

1800

2250

2750

500

850

1300

1800

2250

2750

3700

1350

2300

3600

4900

6100

7400

1350

2300

3600

4900

6100

7400

9600

150

170

210

250

280

230

158

180

220

265

295

335

435

68

68

68

68

68

68

68

68

68

68

68

68

68

112

112

132

150

180

200

132

132

152

180

210

230

270

87

87

87

87

87

87

87

87

87

87

87

87

87

*prurje te matura me kartona me spesore te larte OV11O VAJI SPECIAL .Per veren duhet shumezuar me 1.5

Te dhenat e mesiperme jane vetem indikative.

————————————————————————————————————————————————————-

c-Mikrofilter

Shkalla me e larte e filtrimit te veres.Jane te ndertuar nga nje cilinder inox,me valvula inox me sfera dhe ku mikrofiltrimi realizohet nga membranat filtrante te materialeve polietersulfone e polipropilen  10”-20”-30”.


d-Oenobag

Kjo menyre e te filtruarit perdoret me shume per filtrime sgrosante dhe brilante te gjata, si alternative e farinave fosile dhe filtrave tangencial. Prurja e ketij filtri arrin edhe ne 250 hliter / ore, ndersa kur perdoret me uje arrihet edhe prurja 450 hliter / ore

 


e-Oenojet

Ky filter eshte projektuar per filtrime te mesme (Trap filter) gjate qarkullimeve, por mund te perdoret edhe me te gjith tipat e kartuceve dhe te beje filtrime deri ne  1mn. Ne varesi te porozitetit te filtrave, ketu mund te perdoret 100 mn edhe me shume, fluksi eshte 30 hl / ore max, por ne ndryshim me Oeno Bag-un kemi nje filtrim shume here me teper efikas.


a-Pompa me rrip transmisioni

Ne kete grup futen pompat Gr- Major  si dhe pompat Euro-50 si dhe Euro-60. Keto pompa sherbejne

Per transportimin e bersive. Jane versionet monofaze ashtu edhe trefaze. Trupi i tyre eshte i realizuar ne çelik inox dhe ne brendesi kane xhirante gome te cilet jane kompatibel me ushqimet.

————————————————————————————————————————————————————

b-Pompa me piston

Pompat me piston sherbejne per transportin e bersive. Keto pompa funksionojne me dy shpejtesi ne varesi te te cilave ndryshon edhe prurja orare. Keto pompa jane te realizuara ne çelik inox dhe jane

te karreluara duke mundesuar keshtu transportin e tyre ne kantine. Jane pompa me dy sense duke mundesuar keshtu levizjen e bersive ne te dy krahet. Kapaciteti i tyre varion 45-90 Hl /h per shpejtesine e pare dhe 85-160 Hl/h per shpejtesine e dyte.


c-Pompa me burme

Keto pompa sherbejne per transportimin e rrushit, bersive etj, me kapacitet dhe largesi te medha. Karakteristike e ketyre pompave eshte prurja ne menyre konstante duke ruajtur keshtu cilesine e produktit qe do te transportohet.


Keto lloj pompash sherbejne per transportin e lengut dhe jo te bersive. Jane te disponueshme ne verisionet ne vijim: a) Me xhirant gome.

  1.         b) me xhirant
  2. a) Pompat me xhirant gome sherbejne per nje transport te bute te lengut.

Xhiranti gomes eshte kompatibel me ushqimet dhe eshte efikase edhe ne transportin e nje sere lengjeve te tjera ushqimore perveç veres ,si:vaji ,birre,qumesht etj.

 

  1. Pompat me xhirant inox jane per nje transport me efikas te lengut. Ky grup pompash arrin te kenaqe te gjitha kerkesat e prodhuesve.

Tipi Ep-Senior & Ep-Junior jane ndertuar ne menyre te  tille qe realizojne thithjen e lengut ne menyre automatike ( pompa vakuumi ):Keto lloj pompash jane ne versionet monofaze si dhe trefaze, te realizuara ne çelik inox.

Tipi Jes Ms  eshte projektuar per thithjen dhe pompimin e lengut ne makinerite filtruese dhe makinerite mbushese filtruese, presioni i te ciles eshte ne perputhje me kartonat filtrues ne menyre qe te mos krijoje kolpo apo çarje te kartonave filtrues.

Tipi Ep-Senior & Ep-Junior jane ndertuar ne menyre te  tille qe realizojne thithjen e lengut ne menyre automatike ( pompa vakuumi ):Keto lloj pompash jane ne versionet monofaze si dhe trefaze, te realizuara ne çelik inox.

Keto pompa gjenden edhe ne versionet  perdorimit ne temperatura te nxehta ( 110° C )te lengjeve sepse kane tenuta mekanike speciale.

Pompat 4HMS & 2 HMS jane pompa te cilat perdoren ne grupet frigoriferike per transportimin e antifrizave sepse jane te projektuara per te duruar temperatura te uleta. ( Nen 0o C )


a- Art.1783   Ftohesi C1-W1

Ftohesi C1-W1 eshte I perbere nga nje serpentine  per  shkembimit  direkt te nxehtesise, e vendosur ne kontenitor,tanket dhe mbajtesit  kontrollojne ne menyre automatike temperaturen e produktit  nga termostati  dhe sondes perkatese.

1-Kapaciteti ftohes                                                                          1,4 kW

2-Gazi refregjerant                                                                          R-404A

3-Asorbimi elektrik                          0.45kW

4-Ushqimi Elektrik                                                                         230/1/50+PE V/ph/Hz

5-Sasia e veres se fermentuar e cila mund te kontrollohet          ≤ 4000 litra

Shenim : Me vere ne 19º C dhe temperature ambienti 25º C

————————————————————————————————————————————————————–

 

b-Art. 1801 Ftohesi C2-W5

Ftohesi C1-W5 eshte i perbere nga nje thermostat dhe nje sonde per kontroll automatik te temperatures te produktit ne nje tank.

Ky model vjen me pompe me qarkullim te brendshem, serbator mbajtes per lengun ftohes,dhe te gjithe   komponentet dhe sigurite e kerkuara per impiantin hidraulikdhe sistemin ftohes.

Mbi 10 tanke te ndryshme mund te kontrollohen duke instaluar nje kontroll panel ekstra dhe valvola te motorizuara.

 

1-Kapaciteti  ftohes  (1)                                                                5.1 kW

2- Kapacitet  Ftohes (2)                                                                2.4 kW

3-Gazi refregjerant                                                                       R-404A

4-Asorbimi elektrik                                                                      2.5 kW

5-Rryma e harxhuar                                                                     16 A

6-Fluksi I ajrit                                                                              3100 m3/h

7-Fluksi I ujit glikolat                                                                  2600 l/h

8-Presioni I nevojshem                                                                7 m.c.a

9-Ushqimi elektrik                                                                      230/1/50+PE V/ph/Hz

10-Sasia e veres se fermentuar qe mund te kontrollohet            ≤ 17000

 

Shenim:1-Temperatura e perzierjes Glikol brenda ne ftohes =12ºC dhe temperature e

ambientit≤ 25ºC .

2-Temperatura e perzierjes Glikol Brenda ne ftohes  =- 6ºC   dhe temperature e

ambientit ≤ 25ºC.

————————————————————————————————————————————————————

c-Ftohesa me kapacitete te ndryshme sipas sasise se veres qe do te kontrollohet.


Legjenda Aksesoret e serise

 

 1 Valvola shfryrese PVC deri ne 250 hl,mbi kete  inoksi
 2 Kapak i siperm qendror
  3 Kembe per qendrim AISI 304
 4  Mbajtes niveli i siperm
 5 Tubi hyres i mbajtesit te nivelit te siperm
 6  Mbajtes niveli i poshtem
 7 Tregues niveli
 8 Valvol me sfere per shkarkim parcial, AISI 304
 9   Valvol me sfere per shkarkim total AISI 304
 10   Cengel per ngritje nga toka
 11   Tub rimontimi me rekorde ne fund
 12 Targe identifikative
 13    Marres kampioni
 14 Termometer dixhital
 15  Bokaporte drejtkendore me hapje nga jashte
 16 Siperfaqja e  shkembimit termik me  kanaline
 17 Koke dushi statike
 18 Forcues fundesh
 19 Mbajtes sonde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komplet ne inox kompatibel me produktet ushqimore.

Perdoret per fermentim,qarkullim por aplikimi kryesor  i ketij tipi  eshte per ruajtjen,nevojshme dhe domosdoshme ne teknollogjine prodhimit te veres  se bardhe.Termometeri dixhital dhe serpentina jane elementet kryesore te sistemit te ftohjes.Kapak 2 ne pjesen e siperme dhe bokaporta 15 per inspecion,shoshi 17 ne forme dushi per shperndarje uniforme te produktit.Rubinete sfere inoxi ne hyrje,marrje lengu,marrje kampioni dhe shkarkim total.Disponohen ne kapacitete dhe permasa te ndryshme


Serbator  inoksi gjithmone plot ,emer ky qe vjen mbasi galexhanti shoqeron nivelin e lengut. Perdoret edhe per qarkullim por predispozicioni i ketij tipi eshte per ruajtjen e veres. Fale  galexhantit ,perqark te cilit montohet nje kamerdare ,e cila fryhet nepermjet pompes se dores 10 , realizohet izolimi i ajrit..Mbasi depozita eshte mbushur leshohet nga siper galexhanti nepermjet litarit deri sa te notoje mbi nivelin e lengut.Ne kete pozicion fryhet kamerdarja deri ne 0.7 bar.Kur terhiqet leng nga depozita nepermjet daljes 4 kamerdares i ulet pak presioni deri sa galexhanti te shoqeroje nivelin e lengut,ne kete pozicion fryhet perseri.Niveli ne depozite tregohet ne kollonen 3. Marrje kampioni nga rubineti 9,terheqje lengu nga rubineti 4,shkarkimi total nga rubineti 6.Komplet ne inoks kompatibel me produktet ushqimore.

Legjenda:Aksesoret e serise

 

 

1  Kembe per qendrim AISI 304
2  Mbajtese niveli e poshtme
3  Tregues niveli
4  Valvol me sfere per shkarkim parcial, AISI 304
5  Mbeshtetese per tubon e shkarkimit total
6  Valvola me sfere per shkarkim total AISI 304
7  Cengel per ngritje nga toka
8  Targe identifikative
9  Marres kampioni
10  Pompe me dore per gomerdaren e galexhantit
11  Galexhanti
12  Mbajtese e galexhantit

 

 

KAPACITETI MBAJTES 7 HL ÷ 150 HL