a-Filter me klisengur

Filtrimi kryhet me ane te nje thesi poliester  qe mban ndihmes filtruesit ( farina fosile ose fibra celuloze ). Veçanerisht perdoren ne sgrosaturen e mushtit te sapo shtrydhur, ne rregullimin e fermentimit per pergatitjen e spumanteve me fermentim natyral, ku eshte i kerkuar bllokimi i fermentimit per te lene nje grade alkoolike te sheqerit jo te kthyer ne alkool.Me fibra celuloze perdoren  ne terheqjet e vererave ose ne pergatitjen e filtrimit me kartona  dhe me pas me membrana.

Tipet kryesore te ketyre filtrave jepen sipas tabeles:

 

SPECIFIKE TEKNIKE

Art Emertimi        Elektropompa rpm 2400 Prurja Lit/ore Thes i perfshire Kartona te perfshire Pesha Permasat cm
Litra/ore kW bar vere musht Nr.cope Gjat. Mt Nr. Cope kg a b c
      SERIA FAMILY keshilluar per prodhim/vjetor : deri ne 1500 litra vere   500 litra musht
S 1000 220 1 6 20
10 C 1800 0,33 3 500 JO ` 10 21 35 70 85
S+10C 1 6 10 25
OIL 30C 0-600 0,37 3 300-600 28-30 29
 SERIA 200 FAMILY keshilluar per prodhim/ vjetor : deri ne 2500litra vere   500 litra musht
 S 1900 250 1 6 25
S+ 15C 2400 0,33 3 800 1 11 15 32 35 74 130
S+ 30C 1500 1 11 30 36
  SERIA 200 FS keshilluar per prodhim/vjetor: deri ne 6000 litra vere    1500litra musht
0087 S 1800 400 1 11 28
S+15C 2400 0,33 3 800 1 11 15 32 35 74 130
0087+0137 S+30C 1500 1 11 30 36
SERIA  200 DC keshilluar per prodhim/vjetor :  deri ne 12 000 litra vere   3 000 litra musht
S 800 1 2X11 40
S+ 15C 2400 0,33 3 800 1500 1 2X11 15 43 60 60 130
S+30C 1500 1 2X11 30 45
SERIA 400 FS 4A42 keshilluar per prodhim/ vjetor :  deri ne 35 000 litra vere  5 000 litra musht
S 4200 0,8 4 5000 1200 1 22 80 60 130 102

b-Filtrat me kartona

 Filtri i vogel

Kjo seri filtrash perdor kartona ose shtresa filtruese me permasa 20×20, pa vrima,materiali konstruktiv hekur i zmaltuar.PERDOREN PER HOBISTET E VERES

Makina te cilat jane  te studiuara per filtrimin delikat te lengjeve me renie te lire.

 ————————————————————————————————————————————————————-

 Filter SYDNEY

 

Makina per bango te pajisura me elektropompe centrifugale tensioni 220 / 240V

Trupi i pompes eshte çelik inox, ndersa pjeset e brendshme: xhiranti, tub venturi, dhe difuzori jane material plastik Noryl. Tenuta mekanike eshte grafit- qeramike.Presioni maksimal 3 bar.


Filter VAJI

 Filter i studiuar per filtrimin e vajit exra vergine te ullirit. Funksionojne edhe pa pompe poshte depozites 2-3 metra.

Perdorimi i kartonave te konçesionit te ri me rendimentr te larte ( kartonat OV-110 ). Seria e guarnicioneve silikoni me spesor 4mm.  Hyrje/ dalje e produktit me ane te valvolave me sfere ne çelik inox. Rubineti inox ne hyrje me lidhje per ajrin e komprimuar  per rikuperimin e vajit nga kartonat e perdorur.

Rubineti inox ne dalje per kontrollin e  produktit perfundimtar.

 

JAPIM KARAKTERISTIKAT TEKNIKE:

 

Art. Emertimi Elektropompa 2400l/h, 2800rpm nr. Kartonave Sip. Filtruese m2  Prurja orare (rif. Vere) Pesha kg         Permasat cm
Sterile Brilante Sgrossato Gjeresi Gjatesi Lartesi
M 10 S’KA 10 0,38 100 200 400 16 28 26 23
M20 S’KA 20 0,76 76 160 600 21 28 46 23
M30 S’KA 30 1,14 114 230 790 26 28 85 23
0680 SYDNEY 6E 0,37 Kw 6 0,22 100 200 300 24 28 26 23
0139 SYDNEY 10E 0,37 Kw 10 0,38 300 450 600 25 28 46 23
0138 ME 10 0,37 Kw 10 0,38 300 450 600 27 28 26 50
0136 ME 20 0,37 Kw 20 0,76 600 900 1200 33 28 46 55
0973 ME30 0,37 Kw 30 1,14 900 1250 1600 39 28 85 55
Lit/ore(rif. Vaj extra vergine ulliri )
s Brilante       Trasp. Sgrossato
M10 oil s’ka 10 0,38 38 80 260 18
0140 M 20 oil s’ka 20 0,76 76 160 530 22 68 112 87
M30 oil s’ka 30 1,14 1,14 230 790 26 68 132 87

Filter me kartona 40×40 Seria FP 400

Makine e studjuar per filtrimin e te gjithe tipeve te lengjeve ,perfshire edhe ata ushqimore(shikoni kompatibilitetin me materialet e pershkruara ne listen e meposhtme).Telajo e veshur komplet me llamarine inoksi AISI 304. Versioni IE me elektropompe centrifugale ,motorri me çeles, kabell dhe spine gjermane vetem ne versionin nje fazor 220V,ne versionin tre fazor interruktori eshte i tipit IP54 . Pjastrat jane najloni per veren dhe pijet me alkol jo me shume se 40% (te sterilizueshme me avull ne 120°C. NUK DUHEN PERDORUR ne temperature nen 10°C).

JAPIM KARAKTERISTIKAT TEKNIKE DHE KOMPATIBILITETIN:

 

 

 

Art:

 

Emertimi

NR,

kartonave

Sip,filt

M3  l/h

        Prodhimi200C

           Liter / Ore

Pesha

Kg

Permasat
Steril Brilante Sgrosato Gjat Gjer Lart
 

 

 

 

 

 

0794

0679

0749

1106

 

0272

FP400 I 11C

FP400 I 19C

FP400 I 29C

FP400 I 39C

FP400 I 49C

FP400 I 59C

FP400 IE24 11C

FP400 IE42 19C

FP400 IE42 29C

FP400 IE42 39C

FP400 IE96 49C

FP400 IE96 59DT

FP400 IE96 79DT

11

19

29

39

49

59

11

19

29

39

49

59

79

1.7

2.9

4.5

6.1

7.6

9.2

1.7

2.9

4.5

6.1

7.6

9.2

12.0

300

550

850

1200

1500

1800

300

550

850

1200

1500

1800

2400

500

850

1300

1800

2250

2750

500

850

1300

1800

2250

2750

3700

1350

2300

3600

4900

6100

7400

1350

2300

3600

4900

6100

7400

9600

150

170

210

250

280

230

158

180

220

265

295

335

435

68

68

68

68

68

68

68

68

68

68

68

68

68

112

112

132

150

180

200

132

132

152

180

210

230

270

87

87

87

87

87

87

87

87

87

87

87

87

87

*prurje te matura me kartona me spesore te larte OV11O VAJI SPECIAL .Per veren duhet shumezuar me 1.5

Te dhenat e mesiperme jane vetem indikative.

————————————————————————————————————————————————————-

c-Mikrofilter

Shkalla me e larte e filtrimit te veres.Jane te ndertuar nga nje cilinder inox,me valvula inox me sfera dhe ku mikrofiltrimi realizohet nga membranat filtrante te materialeve polietersulfone e polipropilen  10”-20”-30”.


d-Oenobag

Kjo menyre e te filtruarit perdoret me shume per filtrime sgrosante dhe brilante te gjata, si alternative e farinave fosile dhe filtrave tangencial. Prurja e ketij filtri arrin edhe ne 250 hliter / ore, ndersa kur perdoret me uje arrihet edhe prurja 450 hliter / ore

 


e-Oenojet

Ky filter eshte projektuar per filtrime te mesme (Trap filter) gjate qarkullimeve, por mund te perdoret edhe me te gjith tipat e kartuceve dhe te beje filtrime deri ne  1mn. Ne varesi te porozitetit te filtrave, ketu mund te perdoret 100 mn edhe me shume, fluksi eshte 30 hl / ore max, por ne ndryshim me Oeno Bag-un kemi nje filtrim shume here me teper efikas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *